Smolařka Muchová. Další zranění je frustrující, smutní Češka

- Radek Štohl

Více než dva měsíce vinou zranění čekala na návrat na okruh. Ten jí však pořádně zhořkl. Karolína Muchová sice v úvodním kole WTA ve Stuttgartu proti Jekatěrině Alexandrovové získala úvodní sadu, následující dvě však prohrála a padla 6:4, 2:6, 3:6. Podíl na tom znovu měly zdravotní patálie.

„V prvním gemu druhého setu se mi zablokovala záda, což nebylo úplně příjemné. Bylo pro mě těžké se soustředit na hru,“ přiznala na pozápasové tiskové konferenci sklíčená Muchová.

Co se čtyřiadvacetileté tenistce přesně přihodilo? „Zahrála jsem jeden servis a zablokovala se mi bedra. Nikdy předtím se mi to nestalo. Těžko to s něčím můžu srovnávat. Nemohla jsem se naplno hýbat,“ prohodila smutně.

Karolína Muchová prožívala takové chvíle, že v jednu chvíli jí dokonce hlavou probleskl předčasný konec utkání. „Jak se mi blokla záda, jeden gem jsem skoro nemohla chodit. Bylo to pro mě těžké. Pak jsem to rozhýbala, vzala prášek proti bolesti. Zápas se dal dohrát.“

Semifinalistka letošního Australian Open tak zažívá další krušné tenisové chvíle. Po úspěšném tažení na úvodním grandslamu roku zjistila, že má natržený břišní sval, což ji ze hry vyloučilo na dva měsíce. „Další zranění je frustrující,“ přitakala sklesle.

I když na probíhajícím turnaji ve Stuttgartu očekávala, že únorové zranění už bude minulostí, stále není stoprocentně vyléčené. „Bohužel ve druhém setu jsem to zase začala cítit. Je to normální, když jsem v něm měla velkou trhlinu,“ nahlíží na vše realisticky Muchová, která odkryla také další program.

„Pojedeme domů, mám tady s sebou fyzia, v Praze je Michal Novotný. Zítra znovu půjdu na sono břišního svalu. Budeme řešit záda i další věci. Ukázalo se, že ještě nejsem ready odehrát další zápas,“ pronesla Češka.

Z německého turnaje však může odjet také s kladnými záležitostmi. „Hrála jsem docela dobře, hlavně první set. Vzhledem ke dvouměsíční absenci jsem úderově hrála nad očekávání. Vždy jsou však věci na zlepšení – ať už forhend, na kterém pracujeme, nebo bekhend,“ uzavírá aktuálně dvaadvacátá hráčka světového žebříčku dvouhry.

WTA

Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart (ženy, GER, 565 530 USD, antuka – hala)
1. kolo dvouhry
Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 34.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (22.) 4:6, 6:2, 6:3