První tenistka ve StarDance! Sestini Hlaváčkovou čeká velká konkurence

- Radek Štohl

Tak to bude pecka! Dvojnásobná fedcupová vítězka Andrea Sestini Hlaváčková se na podzim zúčastní taneční show StarDance. Bude se jednat o jedenáctý ročník této divácky oblíbené soutěže. Jména všech účinkujících byla oznámena během úterního dne. Mezi desítkou známých osobností se kromě čtyřiatřicetileté bývalé tenistky objeví pestrá škála zajímavých tváří.

Konkrétně jimi budou herci Simona Babčáková, Pavel Trávníček, Zdeněk Godla, Jan Cina, Marika Šoposká, z hudební branže Tereza Černochová a Mirai Navrátil. Chybět nebude krasobruslař Tomáš Verner a farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká.

Vedle koho se soutěžící představí, zjistí až na konci června. „Existuje hned několik scénářů, jak bude nový ročník probíhat. Sledujeme i situaci v zahraničí, například v BBC se soutěž loni konala bez diváků, změny se týkaly moderace i poroty. My ale stále doufáme v živé publikum, byť samozřejmě budeme postupovat dle platných bezpečnostních opatření,“ vyjádřil se generální ředitel České televize Petr Dvořák.

V historii StarDance dosud nepůsobil žádný zástupce z bílého sportu. Z řad bývalých sportovců se však zúčastnil někdejší desetibojař Tomáš Dvořák, zlatý fotbalový olympijský medailista Ladislav Vízek nebo naposledy úspěšná biatlonistka Gabriela Soukalová.

Andrea Sestini Hlaváčková se na okruhu naposledy představila na konci roku 2018, následně vzhledem k těhotenství přerušila kariéru, kterou oficiálně ještě neukončila. Tenistka pocházející z Plzně během ní dosáhla na šest grandslamových finálových účastí v ženské čtyřhře, na French Open 2011 a US Open 2013 se dočkala trofejí. Na americkém grandslamu zároveň opanovala smíšený debl.

Výčet jejích úspěchů ale tím zdaleka nekončí. V říjnu 2012 se dostala na třetí místo žebříčku čtyřhry, o čtvrt roku dříve získala stříbro z olympijské ženské čtyřhry. V závěru sezony 2017 ovládla Turnaj mistryň.