Obhajoba ve Stuttgartu? Nesmírně složitá, ví Kvitová. V Charlestonu se nechala očkovat

- Marek Bartošík

Velmi náročný úkol čeká příští týden ve Stuttgartu Petru Kvitovou. Česká lvice se pokusí v obrovské konkurenci obhájit titul, který na specifické halové antuce získala předloni (loni se akce kvůli covidu nekonala). „Obhajoba titulu bude nesmírně složitá,“ nechala se slyšet Kvitová, jež se v prvním kole utká s finalistkou Australian Open Jennifer Bradyovou.

Hned sedm hráček z elitní desítky žebříčku WTA se představí na podniku kategorie WTA 500 ve Stuttgartu. Jednou ze spolufavoritek turnaje bude i Petra Kvitová, jež je letos nasazenou sedmičkou.

„Startovní pole je jako každý rok neuvěřitelně silné. Každá tenistka může vyhrát,“ konstatovala na tiskové konferenci jednatřicetiletá Češka.

Jelikož se hraje v sousedním Německu, mohla Kvitová ke své spokojenosti výjimečně upustit od obvyklé letecké dopravy. „Jela jsem autem, sama jsem řídila. Je to uvolňující a méně stresující, nemusím nahánět letenky,“ pochvalovala si dvojnásobná wimbledonská šampionka, která mezi akcemi v Charlestonu a Stuttgartu absolvovala i velmi příjemnou návštěvu.

„Po Charlestonu jsem stihla zajet na Moravu, kde jsem viděla rodinu. To bylo hrozně hezký,“ usmívala se Kvitová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova)

Zatímco v Charlestonu, kde dohrála v osmifinále, zápolila na atypické zelené antuce, ve Stuttgartu se hraje na speciální verzi oranžového podkladu.

„Každý turnaj má specifickou antuku. Tady ve Stuttgartu to obecně více klouže, jelikož je antuka položená skoro jen na betonu. Určitě je pro mě mnohem lepší Madrid. A třeba v Římě je zase spoustu antuky, tam se vždy zabořím. Je to tam obtížné na pohyb,“ vysvětlila.

Majitelka pěti titulů z nejpomalejšího povrchu se přesto na začínající evropskou antukovou šňůru těší. Roli v tom hraje i její semifinálová účast z posledního Roland Garros. „S antukovou samozřejmě někdy na začátku bojuju, ale věřím, že si na to zvyknu. Zkusím navázat na Paříž,“ připomněla své loňské tažení na antukovém grandslamu.

Kvitová v době poznamenané covidem-19 také využila nabídky pořadatelů v Charlestonu, kde podstoupila očkování jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson. „Jsem ráda, že to mám za sebou. Myslím, že to jednou bude důležité kvůli cestování i kvůli případným omezením v bublině,“ poznamenala obhájkyně stuttgartské trofeje.