WTA

WTA Stuttgart: Silné startovní pole! Nechybí Plíšková, Kvitová či Muchová

- Radek Štohl

Hned pět Češek se zúčastní kvalitně obsazeného turnaje WTA v německém Stuttgartu. V horní polovině se představí Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou, v té spodní Karolína Muchová, Marie Bouzková a Markéta Vondroušová.

Pozornost českých fanoušků se hned na úvod turnaje upne na derby, které se uskuteční mezi Marií Bouzkovou a Markétou Vondroušovou. Zatímco Vondroušová měla účast mezi nejlepšími už dávno zajištěnou, Bouzková se mezi elitu dostala po odhlášení několika tenistek. Češky se spolu na okruhu dosud utkaly jednou, před čtyřmi lety ve finále kategorie ITF v Perthu zvítězila Bouzková 1:6, 6:3, 6:2. O rok starší tenistka tehdy přerušila sérii dvaceti výher své krajanky.

Ve stejné polovině je také Karolína Muchová, která se na okruh vydá poprvé od semifinále Australian Open. Po více než dvou měsících pauzy od soutěžního zápasu se čtyřiadvacetiletá hráčka utká s Jekatěrinou Alexandrovovou. Pokud vše půjde podle přání českých fanoušků, Muchová jednu ze svých krajanek vyzve ve čtvrtfinále.

Do horní poloviny pavouka byly slosovány Karolína Plíšková a Petra Kvitová. Plíšková se v Německu pokusí vylepšit dojem z dosavadního ročníku, když na Australian Open vypadla ve třetím kole, na dalších třech podnicích skončila hned po druhém odehraném zápase. V prvním duelu se nyní utká s úspěšnou hráčkou z kvalifikace.

Kvitová ve svém úvodním střetnutí na turnaji, který předloni vyhrála, poměří síly s Američankou Jennifer Bradyovou. Proti mladší soupeřce zatím nastoupila ve dvou kláních, loni i předloni ji porazila.

Los 1. kola dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (9.) – kvalifikantka
PETRA KVITOVÁ (10.) – Jennifer Bradyová (USA, 14.)
KAROLÍNA MUCHOVÁ (22.) – Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 34.)
MARIE BOUZKOVÁ (56.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (20.)