Djokovič: Výroky otce nemůžu ovlivnit, musím to respektovat

- Radek Štohl

Otec Novaka Djokoviče nedávno způsobil menší poprask, když se poněkolikáté za poslední dobu pustil do Rogera Federera. Zkušený Švýcar podle vyjádření Srdjana špatně snášel příchod Novaka na tenisovou scénu, což mělo mít za následek „napadení“, které Federer měl způsobit právě Novakovi.

K výrokům svého otce se na turnaji v Monte Carlu vyjádřil také samotný nejlepší tenista současnosti Novak Djokovič. „Od samotných začátků mi poskytuje největší podporu. Pochopitelně však nemůžu ovlivnit, co řekne,“ prohlásil příští měsíc čtyřiatřicetiletý tenista.

„Každý z nás přemýšlí jinak. Musím to přijmout a respektovat. Můj otec je navíc velmi emotivní člověk. Chrání mě a miluje mě. Vím, že vše dělá s naprosto nejlepšími úmysly,“ má jasno Novak Djokovič.

Momentálně první hráč světového žebříčku dvouhry zároveň přiznává, že v některých situacích nemá stejné pohledy na situace jako jeho otec. „Všichni říkáme nebo děláme věci, které někdy můžou ostatní lidi určitým způsobem zranit, čemuž rozumím. Stále však za ním stojím, ať dělá cokoliv, jsme rodina. Budu stát na jeho straně a chránit ho. Na druhou stranu se vším ne vždy souhlasím,“ uzavřel tuto problematiku.

Novak Djokovič se tento týden zúčastnil Masters v Monte Carlu. Ve svém úvodním zápase po triumfu na Australian Open a zdravotních problémech porazil Jannika Sinnera hladce 6:4, 6:2. Následně však překvapivě vypadl s Danielem Evansem po sadách 4:6, 5:7.