Lehečka s Vrbenským vyhráli titul v Meerbuschi. Ve finále zdolali nasazené jedničky

- Jan Vojkůvka

Jiří Lehečka s Michaelem Vrbenským ovládli čtyřhru na turnaji ITF v německém Meerbuschi. Na podniku s dotací 25 tisíc dolarů zvítězili ve dvou setech 6:3, 6:3 nad norsko-švédskými nasazenými jedničkami Viktorem Durasovicem a Markusem Erikssonem.

Český pár na německém turnaji prošel až k titulu bez ztráty setu. Turnajové trojky spolu přitom odehrály teprve druhou společnou akci, na kurtu ovšem prokázaly, že jim jejich souhra sedí.

Jednadvacetiletý Vrbenský a o dva roky mladší Lehečka dokázali své kvalitní výkony z celého turnaje přenést i do finálového duelu s nasazenými jedničkami. Durasovice s Erikssonem suverénně přehrávali už v prvním setu, v němž si vypracovali vedení 5:1 a i přes jednu ztrátu podání následně dějství dotáhli do vítězného konce.

Druhý set rozhodl brejk hned z druhé hry. S touto výhodou získaného podání se Lehečka s Vrbenským prodrali až do koncovky a duel doservírovali.

Pro Lehečku je titul v Meerbuschi vůbec první trofejí ze čtyřhry v kariéře. To Vrbenského konto je mnohem bohatší. Sobotní úspěch byl už devátý titul ze čtyřhry na okruhu ITF, k tomu si připsal v roce 2019 také trofej z deblu na challengeru v Liberci.