Fruhvirtová v Charlestonu dohrála ve čtvrtfinále. Úspěch ji vynese o téměř 140 míst

- Jan Vojkůvka

Skvělý týden na turnaji v americkém Charlestonu má za sebou Linda Fruhvirtová. Talentovaná patnáctiletá Češka si připsala v hlavní soutěži na okruhu WTA první výhru, premiérové čtvrtfinále a i přes porážku s Astrou Sharmaovou (4:6, 3:6) se dočká významného posunu ve světovém žebříčku.

Postup do čtvrtfinále vynese Fruhvirtové 60 bodů do žebříčku WTA. Díky tomuto zisku se posune o 138 míst na nové osobní maximum, kterým bude 361. místo světa. Díky tomu se stane nejmladší hráčkou ve čtvrté stovce ženského rankingu.

Vítězka dvou turnajů ITF nebyla bez šancí ani ve čtvrtfinále. V duelu s Sharmaovou si vypracovala 6 brejkbolů, polovinu z nich proměnila, v prvním setu vedla 2:0, ve druhém dějství zaznamenala dva rebrejky... Ještě za stavu 3:4 (se ztrátou podání) měla dvě šance k vyrovnání a zdramatizování koncovky zápasu.

Fruhvirtová svou kůži neprodala lacino, a to i přesto, že ji v souboji se Sharmaovou brzdilo obrovské množství dvojchyb, kterých zaznamenala hned 14.

Celkově však českou tenistku zastihl začátek antukové části sezony ve skvělé formě. Vše dokládá i fakt, že přešla přes favorizovanou Alize Cornetovou, kterou v mnoha pasážích jejich vzájemného zápasu přehrávala, a že si poradila s talentovanou Emmou Navarrovou, přemožitelkou Terezy Martincové.

Pořadatelům v Charlestonu se tak skutečně vyplatilo udělit patnáctileté Fruhvirtové divokou kartu. Mladá Češka této možnosti plně využila. A věnovala si předčasný dárek k blížícím se 16. narozeninám, které oslaví 1. května.