Nový název, termín i povrch. Pražský turnaj WTA slibuje atraktivnější podívanou

- Filip Lefenda

Hlavní soutěž tradičního tenisového turnaje WTA 250 se v areálu TK Sparta Praha letos uskuteční v termínu od 12. do 18. července, a to netradičně na betonových kurtech. Kvalifikace bude na programu od 10. července. Díky novému titulárnímu partnerovi došlo rovněž ke změně oficiálního názvu turnaje na Livesport Prague Open.

Turnaj se místo přelomu dubna a května uskuteční v atraktivnějším termínu v polovině července ihned po Wimbledonu. K změně došlo v důsledku reorganizace kalendáře WTA.

„Věřím, že se díky pozdějšímu termínu můžeme těšit na stabilnější počasí, obzvlášť když speciálně v tomto roce dává navíc naději na přítomnost diváků na tribunách, které bychom si po všech omezeních zaviněných pandemií všichni moc přáli,“ uvedl ředitel turnaje David Trunda.

Nový termín není jedinou novinkou. Turnaj získal pro letošní rok nového titulárního partnera. V kalendáři tak ponese jméno Livesport Prague Open. Další podstatnou změnu představuje povrch. Antuku pro tento rok nahradí na Spartě rychlejší beton.

Směrem k akci, jež je součástí elitního okruhu WTA od roku 2015, již v těchto dnech probíhají intenzivní jednání s hráčkami z Česka i zahraničí.