VIDEO: Tiskovka, jakou svět neviděl. Šampion z Miami nedostal ani jednu otázku

- Filip Lefenda

V zákulisí probíhajícího turnaje Masters v Monte Carlu došlo na pořádný trapas. Polský tenista Hubert Hurkacz byl po výhře v úvodním kole uveden na pozápasovou tiskovou konferenci, přítomní novináři se ale nezmohli na jediný dotaz. Nic na tom nezměnil ani fakt, že na akci přicestoval jako čerstvý šampion posledního turnaje Masters v Miami.

Hurkacz vstoupil do sezóny titulem v americkém Delray Beach. Před necelými dvěma týdny si pak v Miami došel pro nejcennější trofej v kariéře, když překvapivě ovládl tamější podnik kategorie ATP 1000. Co naplat, že byl Hurkacz hned v pěti zápasech považován za jasného outsidera. Polská jednička postupně přehrála jména jako Shapovalov, Raonic, Tsitsipas, Rubljov či Sinner.

V současnosti šestnáctý hráč mužského pořadí zvládl i přechod na antuku. Na další tisícovce v Monte Carlu přehrál v úvodním kole 6:3, 3:6 a 6:3 Itala Fabbiana a natáhl svou vítěznou sérii na sedm utkání. I proto byl Hurkacz předvolán na pozápasovou tiskovou konferenci, na té ale zažil menší šok.

Konferenciérka přítomné novináře uvítala a vyzvala je k pokládání otázek v angličtině, načež následovalo trapné ticho. „Žádné otázky v angličtině? Opravdu? Dobrá, můžete se tedy ptát v polštině,“ vyzvala zástupce médií. Hurkacz se ale dotazů nedočkal ani v rodném jazyce.

„Žádné dotazy, to je hezké. Pěkná konference. Všem vám děkuji, “ pronesl s ironickým úsměvem a zdviženým palcem Hurkacz a po necelé minutě tiskovku, kterou svět neviděl, opustil.

„Tisková konference bez dotazů. Tak to tu ještě nebylo,“ zachytily poté ještě mikrofony hráčovu komunikaci s moderátorkou, na což mu odpověděla, že myslela, že je žádaný.

„Přísahám, že bych vás sem netahala, kdyby vás nechtěli. Byl tam i jeden Polák,“ omlouvala se.

Další tiskovku již Hurkacz v Monte Carlu neabsolvuje. Ve druhém kole podlehl ve dvou setech Britu Evansovi a turnaj pro něj skončil.