WTA

Čtvrtfinále WTA! Fruhvirtová vyřadila bývalou třetí juniorku světa

- Radek Štohl

Bojovnost, přesnost a skvělá hra! To vše dovedlo Lindu Fruhvirtovou do čtvrtfinále turnaje WTA v Charlestonu. Patnáctiletá česká tenistka v osmifinále dvouhry proti bývalé třetí juniorce světa Emmě Navarrové zvítězila 6:4, 6:2, zásluhou čehož se může těšit na Astru Sharmaovou z Austrálie.

Tvář skryla do dlaní a emoce téměř nechala vyplavat na povrch. Ještě aby ne. Češka, která oslaví 1. května teprve své 16. narozeniny, proklouzla teprve na třetí akci WTA v kariéře mezi nejlepší turnajovou osmičku.

Navíc po vítězství proti trojnásobné finalistce juniorského grandslamu a předloňské vítězce čtyřhry z juniorského French Open.

„Věděla jsem, že to bude velmi těžké utkání. Jsem velmi šťastná, že se mi podařilo projít do dalšího kola," prohlásila v pozápasovém rozhovoru na kurtu dojatá Linda Fruhvirtová.

Talentovaná hráčka do zápasu vlétla skvěle, rychle vedla 2:0. Následně se však role trochu obrátily. Během úvodních třech gemů na podání vytvořila pět dvojchyb, Navarrová otočila na 4:2. „Trochu jsem si zvykala na její styl hry založený na forhendech s horní rotací," přiblížila Češka, co jí dělalo největší problémy.

V úvodní sadě se však rozhodně nevzdala. Během následujících třech gemů se jí vydařila úspěšná osmibodová série v řadě. Od sedmé hry navíc do konce setu přišla o pouhé čtyři fiftýny.

Úvod do nového setu se mladé tenistce nevydařil podle představ. Hned v prvním gemu vytvořila tři dvojchyby a soupeřce nabídla brejk. „Mírně jsem bojovala s vlastním servisem, bylo to trochu frustrující," přiznala Fruhvirtová.

Okamžitě ale zvládla rebrejk. Za stavu 2:2 v nepříjemné hře udržela servis, vzápětí navíc popáté v zápase prolomila soupeřce podání, čímž Američanku výrazně nalomila a o výhru už nepřišla.

Linda Fruhvirtová, která se po turnaji posune minimálně k 360. místu dvouhry, si o semifinále zahraje se 165. hráčkou světového žebříčku Astrou Sharmaovou z Austrálie.

WTA

MUSC Health Women's Open, Charleston (ženy, USA, 235 238 USD, zelená antuka)
Osmifinále dvouhry
Emma Navarrová (USA, 404.) – LINDA FRUHVIRTOVÁ (499.) 4:6, 2:6