Azarenková do Stuttgartu nepojede. Dá přednost očkování

- Jan Vojkůvka

Běloruská tenistka Victoria Azarenková se na turnaj WTA 500 v německém Stuttgartu nevypraví. Populární antukovou akci vynechá kvůli očkování proti covidu-19, kterému se příští týden podrobí. Informaci zveřejnila na svém Twitteru.

„Bohužel nebudu moci hrát ve Stuttgartu. Příští týden obdržím první dávku vakcíny,“ uvedla dvojnásobná vítězka Australian Open. „Turnaji přeji všechno nejlepší a doufám, že si zde budu moci zahrát příští rok.“

Azarenková očkováním jde příkladem svým kolegům v tenisové branži. V uplynulých týdnech, zejména na turnaji v Miami, se objevila spousta negativních vyjádření a neochota hráčů podstupovat v současnosti vakcinaci proti covidu.

ATP a WTA se snaží tenisty motivovat k očkování. Obě asociace doufají, že se hráči nechají očkovat, jakmile jim to bude v zemích jejich původu umožněno. Slibují si od toho brzký návrat do normálních kolejí bez výrazných restrikcí, kterým musí od loňského restartu soutěží čelit.

Azarenková, jíž patří aktuálně 15. místo na žebříčku WTA, v probíhající sezoně odehrála prozatím čtyři turnaje. Nejlepším jejím výsledkem bylo semifinále v katarském Dauhá.