Zaplnění mezery před French Open. ATP přidala do kalendáře další turnaj

- Michal Hladký

Poté, co byl začátek Roland Garros o týden odložen, vznikla v kalendáři mužských turnajů mezera. Tu se rozhodla ATP vyplnit podnikem kategorie ATP Tour 250 s názvem Emilia-Romagna Open, jenž se uskuteční v italské Parmě.

Turnaj v italské Parmě proběhne týden před French Open, tedy od 22. do 29. května. Podnik ponese název Emilia-Romagna Open, a to podle regionu, ve kterém se město nachází. Ten leží na severu země, hlavním městem oblasti pak je Bologna.

Klání kategorie ATP Tour 250 má na co v Parmě navazovat. V letech 2019 a 2020 se na antuce v tamním Prezidentském tenisovém klubu uskutečnily challengery. Poprvé se z vítězství radoval Španěl Tommy Robredo, následně pak Američan Frances Tiafoe.

Město s téměř dvěma sty tisíci obyvatel pořádá podobně velkou akci vůbec poprvé v historii. Momentálně disponuje licencí pouze na letošní ročník, vzhledem k okolnostem lze tedy jen stěží předpovídat, zda se do Parmy podnik ATP Tour 250 někdy vrátí.

Finanční odměna pro vítěze turnaje ještě nebyla zveřejněna. Nicméně i bez její znalosti můžeme tvrdit, že se do Itálie sjede opravdu velké množství kvalitních tenistů, kteří budou chtít Emilia-Romagna Open využít jako generálku před již zmíněným Roland Garros.