Naváže na úspěšného otce? Syn Lleytona Hewitta zářil na australském šampionátu do 12 let

- Jan Vojkůvka

Jméno Hewitt opět figuruje v tenisových statistikách. Tentokrát se ovšem nejedná o Lleytona Hewitta, bývalou světovou jedničku, nýbrž o jeho syna Cruze. Dvanáctiletý chlapec, který patří ve své kategorii k nejlepším australským tenistům, vyhrál minulý týden dvouhru a čtyřhru na australském antukovém šampionátu do 12 let.

Cruz Hewitt dokráčel k singlovému titulu vskutku stylově. Jako nasazená jednička v pěti odehraných zápasech neztratil ani set. Spolu s Asherem Brownriggem si navíc připsal deblový titul. Jen těsně mu přitom nevyšlo zkompletování hattricku, jelikož ve smíšené čtyřhře spolu s Renee Alameovou prohráli až finálový duel.

„Jsem nesmírně hrdý, že si vezu domů titul z antukového šampionátu. Prožil jsem v Canbeře skvělý týden,“ napsal na svůj Instagram Cruz, který stylem hry v mnohém kopíruje svého veleúspěšného otce Lleytona. Ten ve své kariéře ovládl mimo jiné US Open 2001 a Wimbledon 2002.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Cruz Hewitt ?? (@cruzhewitt)

Dominance Cruze přitom není podle australských expertů žádným překvapením. Nejen že do kolébky dostal obrovský talent po svém otci, ale už jeho výkony v uplynulých letech dávaly najevo, že má před sebou zářnou budoucnost.

Letos se mu povedlo vyhrát singlový a deblový titul na Pakenham Regional Summer Classic v kategorii do 14 (!) let. Ve své kategorii do 12 let startoval v tomto roce pouze na zmíněném šampionátu, v minulých letech si ovšem připsal mezi stejně starými Australany čtyři singlové a pět deblových titulů.

V žebříčku všech Australanů (včetně dospělých) figuruje na 690. místě (tento ranking vede Alex de Minaur před Johnem Millmanem a Nickem Kyrgiosem). V rámci hráčů do 12 let je čtvrtý.

Pokud vydrží v nastoleném tempu, tak se během několika let opět vrátí jméno Hewitt i mezi profesionály. Může ovšem navázat na úspěchy svého otce? To ukáže až čas.