Monfils musí odložit návrat. Světová třináctka se odhlásila z Monte Carla

- Jan Vojkůvka

Francouzský tenista Gael Monfils, který se v této sezoně představil jen na dvou turnajích v únoru, musí svůj návrat odložit. Světovou třináctku trápí zranění lýtka, kvůli němuž se musel odhlásit z turnaje Masters v Monte Carlu.

„Bohužel jsem nucen se odhlásit z Rolex Monte Carlo Masters,“ napsal Monfils na sociálních sítích. „Posledních deset dní jsem cítil nějakou bolest ve svém lýtku a včera se mi to při tréninku zhoršilo,“ podotkl o problémech, jež jej začaly trápit po sobotní přípravě na turnaj.

„Na doporučení lékaře jsem podstoupil vyšetření, které odhalilo rozsah zranění. Kvůli tomu jsem nucen odložit svůj návrat k tenisu,“ řekl sympatický Francouz, jenž od únorového Australian Open nehrál. „Nicméně zůstávám pozitivní a optimistický s ohledem na zbytek této sezony. Doufám, že se do hry vrátím co nejdříve.“

Aktuálně 13. hráč světa, kterého provází zdravotní obtíže od konce minulé sezony a od restartu loňského ročníku si připsal šest porážek v řadě, odehrál letos jen dva zápasy. V nich se mu sérii proher prolomit nepovedlo.

Držitel 10 titulů na okruhu ATP je i přes negativní bilanci vysoko na žebříčku a hodně těží z toho, že loni dokázal vyhrát turnaje v Rotterdamu a Montpellieru.