Komplikace s covidem jej připraví o Masters. Člen elitní padesátky se musel odhlásit z Monte Carla

- Jan Vojkůvka

Turnaj Masters v Monte Carlu, který začne první várkou zápasů už v neděli, přišel na poslední chvíli o hráče z první padesátky žebříčku. Kvůli komplikacím spojeným s covidem se musel z antukové akce odhlásit bývalý sedmý tenista světa Richard Gasquet.

Slavný Francouz, jehož nejlepšími výsledky v Monte Carlu bylo semifinále v roce 2005 a tři postupy do čtvrtfinále (naposledy v roce 2018), o své absenci informoval své příznivce na Instagramu.

„Jsem velmi zklamaný, že se nemohu zúčastnit Rolex Monte Carlo Masters kvůli komplikacím spojeným s covidem,“ uvedl Gasquet. „Doufám, že se vrátím co nejdříve,“ doplnil.

Gasquet nebyl nikterak konkrétní, proto je možné, že se pouze setkal s někým nakaženým a skončil v karanténě. Druhou možností je, že se virem ve Francii, kde je od minulého týdne spuštěn celonárodní lockdown, sám nakazil. Ve Francii totiž v posledních týdnech hlásí prudký nárůst případů nakažení covidem.

Vítěz 15 turnajů na okruhu ATP neprožívá vůbec ideální sezonu. Kvůli zranění nohy musel vynechat Australian Open a tyto zdravotní trable jej ovlivnily i na podniku v Dauhá. Čtyřiatřicetiletý tenista se posléze po vyřazení ve druhém kole v Dubaji rozhodl vůbec neodcestovat do Spojených států.