Zemřel Jaroslav Tačner, první viceprezident Českého tenisového svazu

- Redakce

Smutná zpráva zasáhla prostředí českého tenisu. Devátého dubna zemřel v nedožitých dvaasedmdesáti letech Jaroslav Tačner, tenisový funkcionář, první viceprezident Českého tenisového svazu a dlouholetý šéf Severočeského tenisového svazu.

Tačner byl jednou z největších tenisových osobností posledních desetiletí. Kromě své práce pro ČTS vedl téměř 24 let Severočeský tenisový svaz a zároveň byl od roku 1990 předsedou Tenisového klubu Most.

S mosteckým klubem spojil také část své hráčské kariéry. Za tento klub nastupoval v tenisové lize od roku 1973. Československé ligové soutěže hrál také v barvách Spartaku Ústí a Dukly Litoměřice.

„Jarda Tačner byl mým tenisovým kamarádem. Vždy jsem se na něho mohl spolehnout, stál vždycky tam, kde to český tenis potřeboval,“ uvedl prezident ČTS Ivo Kaderka. „Byl mou velkou oporou ve chvílích, kdy byla potřeba prosadit novou filozofii českého tenisu, postavenou na dokonalé péči o tenisové talenty. Na jeho optimismus se nedá zapomenout, českému tenisu bude hodně chybět,“ dodal.