Toni Nadal se vrací na okruh. Rafu však trénovat nebude

- Jan Vojkůvka

Veleúspěšný tenisový trenér Toni Nadal, jehož proslavilo vedení svého synovce Rafaela Nadala, se vrací zpět na tenisový okruh. Ve čtvrtek byla oficiálně oznámena spolupráce mezi ním a kanadským tenistou Felixem Augerem-Aliassimem.

Má-li některý z tenisových trenérů možnost býti nazýván superkoučem, je to právě Toni Nadal. Muž, jemuž se přezdívá prostě a jednoduše strýček Toni, dokázal se svým synovcem Rafaelem na okruhu ATP neskutečné věci.

Bývalou světovou jedničku a dvacetinásobného grandslamového šampiona vedl už od jeho čtyř let mezi roky 1990 a 2017. Prožil s ním tak na tenisových dvorcích nejen dětství a dospívání, ale i největší úspěchy jeho kariéry, ať už se jedná o post světové jedničky, zisk 16 grandslamů, olympijského zlata či 30 titulů z turnajů Masters.

Nyní tento šedesátiletý Španěl hodlá čelit nové výzvě a dotáhnout na vrchol dvacetiletého Felixe Augera-Aliassimeho. Spolupráce oficiálně započne antukovým Masters v Monte Carlu.

„S Tonim zahájíme spolupráci tímto turnajem,“ řekl Auger-Aliassime, v jehož trenérském týmu setrvá i Frederic Fontang. „Spolu s Fredem a zbytkem týmu jsme s ním měli možnost pracovat už v prosinci na Mallorce, ale oficiálně náš pracovní vztah začíná až teď.“

„Jsem rád, že je součástí mého projektu a doufejme, že spolu dokážeme v budoucnu velké věci,“ dodal dravý Kanaďan, který sídlí na 22. místě světového žebříčku a prozatím čeká na svůj první titul z okruhu ATP, byť se již sedmkrát dostal do finále.

Toni Nadal má být onou pověstnou poslední skládačkou, která definitivně vymrští mladého Kanaďana mezi největší hvězdy tenisu.