Kristýna Plíšková ukončila spolupráci s trenérem. Byly to fajn dva roky, napsala

- Marek Bartošík

Spolupráce Kristýny Plíškové a trenéra Jaroslava Levinského je po dvou letech existence minulostí. Devětadvacetiletá česká tenistka tuto novinku oznámila v úterý večer na svém instagramovém účtu. O tom, kdo Levinského nahradí, se Plíšková zatím nezmínila.

„Každý příběh jednou končí. Chtěla bych ti poděkovat,“ napsala na Instagramu svému už bývalému trenérovi Kristýna Plíšková, aktuálně 76. tenistka žebříčku WTA.

„Byly to fajn dva roky, někdy nahoře, někdy dole, ale i třikrát v semifinále a pořád na dostřel těm nejlepším,“ připomněla Plíšková, která pod vedením někdejšího elitního deblisty zaznamenala semifinále předloni v Taškentu a loni v Šen-čenu a Praze.

Češce se však během spolupráce se čtyřicetiletým Levinským nedařilo na grandslamech – ze sedmi účastí počínaje předloňským Roland Garros postoupila pouze dvakrát do druhého kola (US Open 2019, Roland Garros 2020).

Plíšková se dosud naposledy objevila na okruhu na Miami Open, kde prohrála v prvním kole s Katie Boulterovou. Podle dostupných informací není v nadcházejících dvou týdnech přihlášena na žádný turnaj.


Galerie