Média spekulují o comebacku bývalé světové jedničky. Hrát by prý mohla už v květnu

- Filip Lefenda

Na tenisový okruh se dost možná vrátí velké jméno. Podle srbských médií není vyloučen brzký comeback bývalé světové jedničky Any Ivanovičové. Třiatřicetiletá kráska by se podle některých indicií mohla představit už na květnovém podniku v rodném Bělehradu.

Ivanovičová ovládla v roce 2008 antukový Roland Garros a po zisku grandslamové trofeje se ještě v téže sezóně stala na dvanáct týdnů ženskou světovou jedničkou. Poslední soutěžní zápas pak odehrála vítězka patnácti turnajů WTA na konci srpna roku 2016. V úvodním kole US Open tehdy senzačně podlehla Češce Denise Šátralové a následně pověsila raketu na pověstný hřebík.

Po svatbě s německým fotbalistou Bastianem Schweinsteigerem, mistrem světa z roku 2014, přivedla na svět syny Luku a Leona.

Nyní se zdá, že jí tenis začíná chybět. Po řadě neurčitých prohlášení na Instagramu začala mnohá srbská média přemítat o tom, že by se domácí hvězda mohla na kurty vrátit. „Můj klíč ke spokojenému a úspěšnému životu? Následujte svou vášeň a neposlouchejte lidi, kteří vám nerozumí,“ napsala Ivanovičová minulý týden k fotografii na Instagramu, na níž drží v ruce tenisový míč.

Spekulace posílil i krajan Djordje Djokovič. Bratr o poznání úspěšnějšího Novaka je šéfem bělehradského turnaje WTA 250, který se v zemi uskuteční od 16. do 22. května. V televizním rozhovoru se zavázal přivést na turnaj „významnou tenisovou velvyslankyni“. O chvíli později potvrdil, že měl na mysli právě Anu Ivanovičovou, která by mohla dostat divokou kartu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ana Ivanović (@anaivanovic)