Bolestivý konec. Forejtek v Portugalsku vzdal kvůli smolnému zranění

- Marek Bartošík

Jonáš Forejtek měl v prvním kole antukového challengeru v Oeiras velkou smůlu. Český tenista si v šestém gemu úvodního setu proti Raulu Brancacciovi při obranném forhendu patrně zvrtnul kotník. Po ošetření sice ještě chvíli pokračoval ve hře, ale po ztrátě servisu na 3:4 utkání skrečoval.

Dvě čtvrtfinále a jedno osmifinále na halových challengerech a výrazné vylepšení kariérního maxima. Tak by se dal shrnout vydařený březen v podání Jonáše Forejtka, který se během posledního měsíce vyšvihl z 366. na 311. místo v žebříčku ATP.

Dvacetiletý český tenista se tento týden vydal na challenger do portugalského Oeiras, kde už se hraje na jeho oblíbeném antukovém povrchu. Forejtek však namísto sbírání dalších cenných výher na cestě do vysněných grandslamových kvalifikací tvrdě narazil hned v prvním kole, když si při standardním úderu smolně poranil kotník.

K nebohému českému reprezentantovi, svíjejícímu se v bolestech na zemi, rychle přispěchali jeho italský soupeř Raul Brancaccio i umpirový rozhodčí. Za méně než minutu se ke zraněnému dostal také fyzioterapeut.

Po několikaminutovém ošetření Forejtek ještě zkusil v utkání pokračovat. Když ale pohybově omezený tenista ztratil podání na 3:4, rozhodl se duel raději skrečovat.

Na rozdíl od Zdeňka Koláře, který získal v Oeiras minulý týden trofej, tak napsal Forejtek ve stejné destinaci smutný příběh.

Oeiras 2 (muži, POR, 31 440 EUR, antuka)
1. kolo dvouhry
JONÁŠ FOREJTEK (311.) – Raul Brancaccio (ITA, 354.) [Q] 3:4 skreč Forejtek


Galerie