Potkáme se ve Stuttgartu! Prestižní turnaj slibuje i bohaté české zastoupení

- Marek Bartošík

Ačkoliv patří halový turnaj ve Stuttgartu „pouze“ do střední kategorie WTA 500, právem se řadí k nejočekávanějším antukovým akcím roku. Startovní listina pro letošní ročník Porsche Tennis Grand Prix (19. – 25. dubna) aktuálně čítá hned patnáct hráček z elitní dvacítky žebříčku! Z českých tenistek by se měly v hlavní soutěži představit Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová a Karolína Muchová, do kvalifikace nejspíš naskočí Marie Bouzková a Tereza Martincová.

Pořadatelé blížícího se podniku WTA ve Stuttgartu zatím můžou být maximálně spokojeni, jelikož se jim letos nahlásila většina největších tenisových hvězd. Seznamu účastnic vévodí světová jednička Ashleigh Bartyová, Simona Halepová (3. v žebříčku), Sofia Keninová (4.), Elina Svitolinová (5.), Aryna Sabalenková (7.), Karolína Plíšková (9.), Kiki Bertensová (10.) a Petra Kvitová (11.).

Právě Plíšková (2018) a Kvitová (2019) jsou šampionkami posledních dvou ročníků oblíbeného turnaje (loni se akce kvůli covidu nekonala). Historické výsledky ze Stuttgartu jsou obzvlášť důležité, jelikož se tam hraje na velmi specifické umělé antuce.

„Není to klasická antuka jako na venkovních kurtech. Tolik se nekropí, má úplně jiné podloží a odlišně se na ní klouže,“ charakterizoval jedinečný povrch loni v únoru Petr Pála, který vede jako nehrající kapitán českou ženskou reprezentaci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Porsche Tennis (@porschetennis)

Kromě Kvitové a Plíškové se v seznamu pro hlavní soutěž nacházejí také Markéta Vondroušová (20.) a Karolína Muchová (22.). Zatímco Vondroušová se stejně jako Kvitová právě účastní turnaje v Charlestonu (pro změnu na zelené antuce), Muchová se chce ve Stuttgartu vrátit na okruh poprvé od Australian Open.

Další česká účastnice Marie Bouzková (56.) bude nejspíš muset kvůli mimořádně silnému obsazení do kvalifikace. Totéž platí o další přihlášené Češce Tereze Martincové (98.).

Ve stejném týdnu se koná ještě antuková akce základní kategorie WTA 250 v Istanbulu, kam vyrazí Barbora Krejčíková (39.) a Kateřina Siniaková (68.).

Jedinou aktivní Češkou z Top 100, která není v termínu od 19. dubna přihlášena na žádný turnaj, je Kristýna Plíšková (76.). Na kurtech se pochopitelně nepředstaví ani Barbora Strýcová (44.), jež očekává svého prvního potomka.

Kompletní seznam přihlášených do Stuttgartu a Istanbulu si můžete projít zde.