Jsem nadšená, že znova trénuji, vzkazuje Suárezová Navarrová

- Michal Hladký

V létě minulého roku zasáhla Carlu Suárezovou Navarrovou zdrcující zpráva. Španělské tenistce byla diagnostikována Hodgkinova choroba, tedy nádorové onemocnění mízních uzlin. Naštěstí už se boj vítězky dvou singlových titulů na okruhu WTA pomalu blíží ke šťastnému závěru, Suárezová Navarrová totiž léčbu dokončuje a začíná s tréninkem.

„Jsem nadšená, že znova trénuji. Děkuji z celého srdce za veškerou lásku, kterou jste mi dali,“ napsala dnes na sociálních sítích Carla Suárezová Navarrová pod svou fotku, na které se nachází na tenisovém kurtu.

Bývalá šestá hráčka světového žebříčku podstoupila kvůli Hodgkinově chorobě šestiměsíční chemoterapii. Teď už to ale vypadá, že má to nejhorší za sebou.  

O tom, jak probíhá závěrečná fáze jejího zápolení s rakovinou, se Španělka rozpovídala už v polovině března. „Cítím se dobře. Nejdůležitější je, že téměř dokončuji léčbu. Tohle onemocnění není ničím příjemným, ale toto období mě naučilo, abych žila více přítomností. Od začátku přemýšlím pozitivně s nadějí, že se pokusím o co nejrychlejší zotavení,“ řekla tehdy pro web venacanarias.com

Dvaatřicetiletá tenistka se naposledy představila na okruhu WTA v únoru minulého roku v Dauhá. Tam vypadla ve druhém kole, když nestačila po setech 6:4, 3:6 a 0:6 na Petru Kvitovou.

Za svou dosavadní kariéru dokázala momentálně 95. hráčka světového žebříčku ve dvouhře hned dvakrát triumfovat. Poprvé v roce 2014 v portugalském Oeiras, podruhé o dvě sezony později v katarském Dauhá. Hned šestkrát se jí podařilo ovládnout turnaje kategorie ITF.