Nadal bude připraven na Monte Carlo, prozradil jeho týmový doktor

- Michal Hladký

Zdravotní problémy Rafaela Nadala jsou evidentně minulostí. Jeho týmový doktor, Ángel Ruiz-Cotorro, prozradil španělské televizi RTVE, že čtyřiatřicetiletý tenista je připraven na antukovou část sezony.

Rafael Nadal se na kurtu neobjevil od únorového Australian Open, kdy podlehl ve čtvrtfinálové bitvě Stefanosu Tsitsipasovi po setech 6:3, 6:2, 6:7(4), 4:6 a 5:7. Právě v Melbourne začal mít Španěl problémy se zády, kvůli kterým se následně odhlásil z turnajů v Rotterdamu a Miami.

Naštěstí na antuce, jeho oblíbeném povrchu, by měl být „král“ zpátky. „Trénuje tvrdě, vše je v pořádku. Prvním cílem je Monte Carlo, tím největším pak French Open,“ zmínil se pro španělskou televizi RTVE jeho týmový doktor Ángel Ruiz-Cotorro.

Dvacetinásobný grandslamový šampion tedy odstartuje evropskou část sezony v Monackém knížectví, kde se mu tradičně daří. V kariéře tam hned jedenáctkrát triumfoval. Na druhou stranu titul na tamním turnaji kategorie Masters neobhajuje. Vítězem posledního ročníku, jenž se konal v roce 2019, se stal Ital Fabio Fognini, přemožitel Nadala v semifinále. Letošní podnik proběhne od 11. do 18. dubna. 

Před Roland Garros, které se vlivem pandemické situace možná vůbec neuskuteční, se odehrají ještě pětistovka v Barceloně a tisícovky v Madridu a Římě.

Na těchto podnicích bude Rafael Nadal patřit mezi největší favority. Na antuce během své kariéry vybojoval hned 60 titulů, z toho ovládl třináctkrát French Open a pětadvacet turnajů kategorie Masters.