Djokovič vynechá velké antukové Masters, tvrdí srbský tisk

- Jan Vojkůvka

Světová jednička Novak Djokovič se podle srbského magazínu Blic rozhodl vynechat letošní antukové Masters v Madridu. Ve španělské metropoli tak dle informací nebude obhajovat svůj dva roky starý titul.

Letošní ročník Mutua Madrid Open, které bylo v minulé sezoně kvůli covidu zrušeno, se má hrát od 2. května. Startovní listina tenistů, kteří se turnaje zúčastní, prozatím zveřejněna nebyla, avšak podle magazínu Blic bude na turnaji scházet obhájce titulu Novak Djokovič.

První hráč světového žebříčku, jenž v Madridu zvítězil i v letech 2011 a 2016, se podle srbského magazínu rozhodl upravit svůj kalendář tak, aby upřednostnil domácí turnaj v Bělehradu a zároveň se v přípravě na antukový grandslam v Paříži nezatavil. V Srbsku se totiž hraje 19. až 25. dubna, jen týden po Masters v Monte Carlu, kam Djokovič rovněž zamíří.

Podle informací by Srb měl kromě Monte Carla a Bělehradu odehrát ještě Masters v italském Římě, po kterém bude v jeho programu už následovat pařížské Roland Garros.

Pokud se potvrdí, že Djokovič vynechá turnaj v Madridu, bude se jednat už o druhé vynechané Masters v sezoně. Srb se totiž nevydal ani na probíhající akci v americkém Miami. Ani přes absenci na dvou turnajích Masters však není jeho post světové jedničky v bezprostředním ohrožení.