Losy WTA: Tři Češky v Charlestonu, Martincová turnajovou sedmičkou v Bogotě

- Jan Vojkůvka

Poprvé v kariéře se Tereza Martincová představí na turnaji WTA v roli členky elitní světové stovky, do níž v pondělí premiérově pronikne. Její pozice přináší i kýžené ovoce v podobě pozice turnajové sedmičky v Bogotě. Na turnaji v americkém Charlestonu se představí Petra Kvitová, Marie Bouzková a Markéta Vondroušová.

Výbornou výchozí pozici bude mít na turnaji WTA v Bogotě šestadvacetiletá Tereza Martincová, která se posune poprvé v kariéře do první světové stovky. Jako sedmá nasazená se v Kolumbii utká v prvním kole s Leonií Kungovou ze Švýcarska.

Proti Kungové se představila už loni v italském Palermu, kde česká hráčka zvítězila po obratu ve třech setech. V případě úspěchu bude Martincová favoritkou i v osmifinále, ve kterém se může utkat s Američankou Vickeryovou či domácí Camilou Osoriovou.

Antukovou sezonu zahájí hned tři české tenistky v americkém Charlestonu na Volvo Car Open. Zde se jako třetí nasazená představí Petra Kvitová, jež bude mít v úvodním kole volný los. Ve druhém kole se pak může utkat se svou krajankou Marií Bouzkovou, jež si na svou soupeřku musí ještě počkat, jelikož narazí na jednu z kvalifikantek.

Jako turnajová devítka se představí Markéta Vondroušová, která nemá ovšem úplně snadný los. V prvním kole totiž narazí na bývalou 25. hráčku světa a elitní deblistku Timeu Babosovou, která i přes svůj singlový propad stále patří mezi nebezpečné hráčky.