VIDEO: Ty nejsi člověk! Bublik kouzlil proti Sinnerovi, pak mu vysekl originální poklonu

- Marek Bartošík

Na mužském tenisovém okruhu se začíná prosazovat stále častěji jistota jménem Alexander Bublik. Pokud tenhle naturalizovaný Kazach nastoupí na kurt, mají se fanoušci bílého sportu na co těšit. Bublik je díky svým kouskům smělou obdobou jiného šoumena Gaëla Monfilse, což prokázal i na Masters v Miami, kde dokráčel do čtvrtfinále. Nad jeho síly byl až Jannik Sinner, který v pohledném utkání zvítězil 7:6(5) a 6:4. Italský teenager se dočkal po proměněném mečbolu velmi svérázné poklony. A sám také jednu svému soupeři věnoval.

„Chlape, ty nejsi člověk!“ prohodil s úsměvem Jannik Sinner na adresu Alexandera Bublika poté, co kazašského čaroděje přemohl ve čtvrtfinále Miami Open. Devatenáctiletý Sinner tím narážel na těžce uvěřitelné údery, které o čtyři roky starší Bublik v atraktivním utkání předvedl.

Poražený tenista, jenž se vyřazením z turnaje nenechal rozhodit, na Sinnerovu poznámku velmi živě zareagoval. „Co tím myslíš? Ty nejsi člověk! Máš patnáct let a hraješ takhle! Dobrá práce,“ narážel s nadsázkou na Sinnerův nízký věk Bublik.

Ačkoliv se vítězem a postupujícím do semifinále stal Sinner, nejlepší momenty duelu patřily hlavně Bublikovi. Ten přichystal první velké překvapení pro fanoušky i svého protivníka v pátém gemu, když zahrál uvnitř dvorce velmi obtížný return ve stylu Rogera Federera. Následně díky ledovému klidu na síti zaznamenal vítězný míč.

O tři gemy později Bublik na returnu nekompromisně vypálil nádherný vítězný forhend o rychlosti 105 mil za hodinu (cca 169 kilometrů za hodinu). „Nejlepší forhend, jaký jsem v životě zahrál,“ glosoval rozesmátý Kazach.

Oba tenisté mají skutečně důvod k povznesené náladě, jelikož v aktuální sezóně dosahují skvělých výsledků. Zatímco Bublik si před Miami zahrál finále v Antalyi a Singapuru, Sinner slavil titul na melbournském Great Ocean Road Open. Nyní ho čeká premiérové semifinále na Masters, v němž bude jeho soupeřem světová dvanáctka Roberto Bautista Agut.