Začátek antukové sezony se blíží. Divoké karty pro Charleston dostaly i dvě Češky

- Jan Vojkůvka

Jakmile skončí probíhající turnaj v Miami, odstartuje za oceánem antuková část sezony. Ještě před cestou zpět do Evropy se na kurty v Charlestonu vydají i tři české hráčky. Marii Bouzkovou doplní Petra Kvitová s Markétou Vondroušovou, které obdržely divoké karty.

Volvo Car Open v Charlestonu začíná už 5. dubna a hlavní soutěž si zahrají hned tři české hráčky. Pořadatelé totiž rozhodli, že mezi čtyřmi divokými kartami budou figurovat i dvě české vlaječky.

Světová desítka Petra Kvitová se díky divoké kartě vrátí do Charlestonu po třech letech. V roce 2018 zde při své premiérové účasti vypadla ve druhém kole v souboji s Kristýnou Plíškovou.

Vůbec poprvé se na tomto antukovém turnaji představí světová dvacítka Markéta Vondroušová, která rovněž dostala od pořadatelů divokou kartu. Té se dlouhodobě na červeném podkladu daří a v Charlestonu by mohla dosáhnout dobrého výsledku.

Premiéru v Charlestonu prožije i Marie Bouzková. Dvaadvacetiletá česká tenistka, jež antukové turnaje tolik nepreferuje, má za sebou za oceánem prozatím dva turnaje a po semifinále v Guadalajaře trochu překvapivě vypadla v Miami už v prvním kole.

Původně byla do Charlestonu přihlášená i Barbora Krejčíková, jež se ale nakonec rozhodla odhlásit. A to nejen z Volvo Car Open, ale i z druhého místního turnaje, který se bude v této destinaci hrát o týden později.

Bez české účasti nebude ani turnaj v Bogotě. Do Kolumbie se vydá Tereza Martincová. Poprvé v kariéře se představí v hlavní soutěži jako členka elitní světové stovky, do které pronikne v pondělním vydání žebříčku WTA.

Co se týká mužských turnajů ATP, antukovou sezonu zahájí Jiří Veselý účastí v hlavní soutěži nového turnaje v italském Cagliari.