Co budeš dělat po kariéře, Andy? Murray překvapil touhou pracovat jako caddy

- Jan Vojkůvka

Různá zranění a operace, která už několik let huntují tělo Andyho Murrayho, jej nutí přemýšlet nad tím, kam bude směřovat svůj život po konci tenisové kariéry. Že by z logických důvodů zůstal u bílého sportu, je přitom nepravděpodobné. Sám by totiž rád dělal caddyho golfovým profesionálům.

„Golf mám velmi rád a dělat caddyho na golfovém okruhu by bylo vzrušující,“ vyjádřil se Murray v rozhovoru pro Gentleman's Journal. Pracovat jako nosič golfových by mu, dle jeho slov, přineslo spoustu benefitů.

„Být tak blízko a v osobním kontaktu s nejlepšími golfisty by bylo skvělé. Mohl bych se od nich něco o tomto sportu naučit,“ podotkl.

Podle skotského tenisty, který se chce vzdělávat na sportovním poli tím, že by rád pracoval v jiném profesionálním odvětví, navíc existuje mezi tenisem a golfem určitá podobnost. „Hlavně po mentální stránce si jsou tenisté a golfisté podobní. Pomáhat s těmito záležitostmi některému golfistovi by mohlo být zajímavé,“ uvedl.

Golf ovšem není jediným sportem, ke kterému by se upínal Murrayho zrak. Přemýšlí také nad vystudováním trenérské fotbalové licence.

„Získat odznak fotbalového trenéra je něco, co by mě také bavilo,“ řekl Brit, který měl v dětství nabídku trénovat a fotbalově růst v akademii Glasgow Rangers, ale rozhodl se věnovat tenisu.

Murray v této sezoně znovu laboruje se zdravím. Kvůli nákaze covidem musel vynechat turnaje v Austrálii a místo toho se představil v Evropě, kde prošel do finále na challengeru v Bielle a prohrál v úvodním kole turnaje ATP v Montpellieru. Po vyřazení v osmifinále Rotterdamu se měl vypravit do Miami, kam ale kvůli zranění neodcestoval a nadále se marně snaží o návrat do první stovky světa.