VIDEO: Stařec Medveděv se kvůli křeči jen ploužil po kurtu, přesto vyhrál!

- Marek Bartošík

Daniil Medveděv zase jednou připravil tenisové veřejnosti nevšední zážitek. Aktuálně druhý hráč světa dohrával duel třetího kola na Miami Open s křečí nejméně v jedné noze. Ačkoliv se sotva mohl hýbat, nakonec utkání s Alexeiem Popyrinem (86.) přece jenom dotáhl do vítězného konce.

Když Daniil Medveděv vedl 7:6(3), 5:3 a posléze ještě 5:4 a 40:0 na returnu, téměř nic nenasvědčovalo tomu, že by se jeho souboj s Alexeiem Popyrinem měl ještě velmi zajímavě vyvinout.

Jednadvacetiletý Australan ale zabral, odvrátil tři mečboly, vyhrál těsný tiebreak (9:7) a vynutil si rozhodující sadu, v níž s favoritem držel krok. Medveděv udeřil až v sedmém gemu, když získal klíčový brejk.

Pravé drama však pro něj teprve začalo. Pětadvacetiletý ruský tenista se kvůli křeči v nejméně jedné noze mohl pohybovat pouze velmi omezeně. A s postupujícím časem připomínal svým ploužením po kurtu stále více starce.

Přesto se Medveděv, plnící v Miami roli nasazené jedničky, nakonec doslova „dobelhal“ k triumfu 7:6(3), 6:7(7) a 6:4. V závěrečné fázi utkání, trvajícím přes dvě a půl hodiny, sázel především na kvalitní servis a maximálně agresivní hru. Při poslední přestávce a střídání stran raději ani neseděl, naopak se snažil křeč aspoň trochu „vychodit“.

„Je to pravděpodobně jedno z nejsladších vítězství v mojí kariéře. Zároveň jsem ale měl vyhrát ve dvou setech, pak bychom se nemuseli bavit o křečích,“ citoval Medveděva oficiální web ATP.

Osmifinálovým soupeřem turnajové jedničky bude Američan Frances Tiafoe (58.).