Prokletí Plíškové pokračuje. Proti Pegulaové se nadechla k obratu, nakonec s ní prohrála i potřetí

- Jan Vojkůvka

Poslední tři turnaje mají pro Karolínu Plíškovou jeden stejný faktor. Stejně jako v Dauhá a Dubaji, tak i v Miami se na kurtu potkala s Američankou Jessicou Pegulaovou. A stejně jako v předchozích zápasech s ní prohrála, tentokrát po setech 1:6, 6:4, 4:6. Česká tenistka přitom byla blízko vítězství, v kritickém okamžiku však Pegulaová zabrala a znovu zvítězila.

Plíšková v březnu odehrála svůj třetí turnaj a na všech se musela popasovat s hrou Američanky Pegulaové, která se už pro českou hráčku stává jakýmsi prokletím. Ve všech třech případech totiž světová šestka své sokyni podlehla.

Zatímco ve čtvrtfinále v Dauhá (3:6, 1:6) a v osmifinále v Dubaji (0:6, 2:6) se jednalo o jednostrannou záležitost, tentokrát Plíšková bojovala a nebyla daleko od pokoření soupeřky. Sice prohrávala 1:6, 1:4 a vše nasvědčovalo tomu, že se bude opakovat situace z předchozích turnajů, ale nakonec se zápas proměnil ve více než dvouhodinovou bitvu.

České hráčce se povedlo zpřesnit hru, více se jí dařilo na servisu a především razantně zlepšila pohyb. Pěti gemy v řadě se jí podařilo otočit vývoj druhé sady a v rozhodujícím dějství se prokousala do vedení 4:2. Dokonce si vypracovala i brejkbol na 5:2, ale nevyužila ho a pustila Pegulaovou zpět do hry.

Američanka toho dokonale využila. Po udržení podání se přes shodu dostala k brejku a zcela ovládla i následující koncovku. Duel tedy zakončila čtyři hrami v řadě a uštědřila Plíškové třetí porážku na třetím po sobě jdoucím turnaji.

Nejlepším výsledkem Plíškové v sezoně tak zůstává čtvrtfinále v Dauhá. Naopak Pegulaová potvrdila svou parádní formu v rámci této sezony, vyhrála už 17. zápas a nadále vylepšuje své žebříčkové maximum. Zatímco sezonu zahájila na 63. místě světa, nyní má zajištěn premiérový posun do elitní třicítky.