Vondroušová zvládla náročnou bitvu s Bencicovou. Po obratu je v osmifinále

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Markéta Vondroušová se na turnaji v Miami dokázala prokousat do osmifinále. V těžké dvouapůlhodinové bitvě se jí povedlo otočit duel se Švýcarkou Belindou Bencicovou, kterou zdolala po setech 4:6, 6:4, 6:4 a zahraje si o obhajobu svého čtvrtfinále z roku 2019.

Vondroušová vstoupila do utkání proti mírné favoritce Bencicové velmi dobře a hned v prvním gemu si vypracovala dva brejkboly. Využít je nedokázala a naopak byla první, kdo posléze přišel o podání.

Po ztrátě servisu ve čtvrté hře se sice české hráčce povedlo okamžitým rebrejkem dotáhnout zpět, ale v koncovce byla nakonec úspěšnější světová dvanáctka, která v desátém gemu zakončila úvodní dějství na returnu.

Druhý set měl obdobný průběh, akorát v opačném gardu. Tentokrát to byla Vondroušová, která si připsala brejk jako první, načež Bencicová srovnala na 1:1. Celkově ale byla česká tenistka ve druhé sadě na returnu o něco lepší hráčkou, což potvrzovala i v páté hře, kdy měla tři brejkboly. Ač je nevyužila, tak další šanci v devátém gemu už ano a vynutila si rozhodující set.

V něm si obě hráčky dlouho držely servis. Vondroušové se v deváté hře povedlo prokousat ke klíčovému brejkbolu, který proměnila a zápas v další hře ukončila přes shodu hned prvním využitým mečbolem.

Světová dvacítka, která v Miami dosáhla nejlepšího výsledku v roce 2019, si o své druhé místní čtvrtfinále zahraje s turnajovou sedmičkou Arynou Sabalenkovou.