Simona Halepová odstoupila z turnaje v Miami

- Michal Hladký

Rumunka Simona Halepová (3.) odstoupila z právě probíhajícího turnaje WTA 1000 v Miami, a to kvůli zranění pravého ramene. Lotyška Anastasija Sevastovová (57.), která měla hrát proti rumunské tenistce ve třetím kole, tedy postupuje bez boje.

„Je mi to moc líto. Zranění pravého ramene mně už nedovolí hrát tak, jak bych chtěla. Doufám, že příští rok se budu moct vrátit zdravá a v plné síle,“ napsala Simona Halepová do tiskové zprávy, načež poděkovala organizátorům turnaje v Miami.

Kromě toho, že pustila bez boje do singlového osmifinále podniku WTA 1000 Lotyšku Anastasiji Sevastovovou (57.), byla nucena odstoupit také ze čtyřhry. Na úkor Simony Halepové a Angelique Kerberové míří do čtvrtfinále ukrajinsko-lotyšský pár Kičenoková, Ostapenková.

Rumunka podle oficiálního vyjádření bolest před turnajem necítila, problémy s pravým ramenem začaly až během tréninků v dějišti turnaje. Přesto dokázala světová trojka odehrát kvalitní zápas druhého kola proti Francouzce Caroline Garciaové (51.), kterou porazila po setech 3:6, 6:4 a 6:0.

Kdy se rodačka z Constanty vrátí na kurty, není jasné. Pokud by ale její zranění nepatřilo mezi ty vážnější, měla by nastoupit už v německém Stuttgartu. Tamní turnaj kategorie WTA 500 startuje 19. dubna a je tradičně úvodním podnikem antukové sezony.

Ve městě, odkud pochází slavná automobilka Porsche, ještě nedokázala Halepová získat titul. Nejdále tam dokráčela do semifinále, a to v letech 2015 a 2017.