Zase tak špatně to nevypadá, říká o své nové vizáži Medveděv. Jak ho to napadlo?

- Michal Hladký

Změna je život. To si nejspíše řekl před turnajem ATP Masters 1000 v Miami i druhý hráč světového žebříčku Daniil Medveděv, jenž se na Floridě kromě kvalitního tenisu prezentuje i poněkud neobvyklým vzhledem – retro knírkem.

„Vloni jsem se byl fotit, a když mě předtím holili, tak mi na chvíli nechali pouze knírek. Řekl jsem si, že to nevypadá zase tak špatně. Od té doby jsem měl pořád v hlavě, že bych si ho chtěl ze srandy nechat třeba na jeden turnaj,“ popisoval během páteční tiskové konference Daniil Medveděv, proč se k tomuto kroku odhodlal.

Pokud ale fanynky nový vzhled ruského tenisty zaujal, mají nejspíše smůlu. „Po Miami půjde pravděpodobně dolů, a to i kdybych turnaj vyhrál. Nicméně teď to takhle nechám a uvidím, co na to lidi řeknou,“ odpovídala nasazená jednička s úsměvem na tváři.

A k radosti měl Medveděv důvod. Druhé kolo podniku v Miami zvládl, když porazil ve dvou jasných setech Tchajwance Lu Jan-suna (1020.) 6:2 a 6:2.

V tom třetím narazí vítěz letošního marseillského podniku ATP 250 na Australana Alexeie Popyrina (86.). S ním se utkal v minulosti dvakrát, a to na Australian Open a Wimbledonu. Dohromady Rus ztratil pouze jeden set.

Podobně jednoznačný průběh by měl mít i nedělní zápas. Jestli ho papírový favorit dotáhne do vítězného konce a postoupí do osmifinále, tak v Miami vyrovná své maximum z roku 2019.