VIDEO: Musetti v Miami kouzlil v obraně. Jeho soupeř Mmoh při úderu vyzul botu!

- Marek Bartošík

Duel mezi Michaelem Mmohem (181.) a Lorenzem Musettim (94.) asi nepatřil při studování čtvrtečního programu na Miami Open 2021 mezi ty hlavní, na které se fanoušci těšili. Kdo si však pro americko-italský souboj vyhradil čas, rozhodně neudělal chybu. Mmoh a Musetti předvedli několik parádních tenisových momentů, a první zmíněný dokonce zahrál velmi kuriózní vítězný úder.

Lorenzo Musetti na sebe už poněkolikáté výrazně upozornil minulý týden na „pětistovce“ v Acapulcu, kde se prokousal z kvalifikace až do semifinále. A devatenáctiletý Ital, jenž je od pondělí nejmladším členem elitní stovky žebříčku ATP, se drží v povědomí tenisové veřejnosti i na Masters v Miami.

Musetti se v prvním kole na Floridě střetl s domácí divokou kartou Michaelem Mmohem, kterého podle papírových předpokladů porazil 6:4 a 6:4.

Utkání přitom bylo bohaté na výjimečné okamžiky, přičemž ten nejkrásnější se odehrál zkraje druhého setu. Musetti se ve výměně rychle dostal do hluboké obrany, v níž předvedl několik vynikajících defenzivních úderů. Ačkoliv se z problémů vyhrabal, Mmoh nakonec mladého Itala poněkud zaskočil vítězným bekhendem přímo na čáru.

Svou chvilku slávy si vybral i třiadvacetiletý Mmoh, jenž zahrál za stavu 4:6, 2:4 a 30:30 vítězný forhendový úder. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby si při došlápnutí na zem nevyzul pravou botu!

Do výběru nejlepších momentů dne se dostal ještě jednou Musetti, a sice díky parádně napálenému forhendu po čáře.

Italský teenager může své tenisové umění znovu ukázat ve druhém kole, kde ho čeká francouzský šoumen a bouřlivák Benoit Paire (33.).