Chce nový divácký rekord. Nadal souhlasil s exhibicí na Santiago Bernabeu

- Jan Vojkůvka

Španělský tenista Rafael Nadal touží po dalším pokoření světového rekordu v počtu diváků na tenisovém utkání. Údajně se totiž dohodl s prezidentem Realu Madrid Florentinem Perezem, že jakmile bude dokončena rekonstrukce stadionu Santiago Bernabeu, odehraje na místním hřišti tenisovou exhibici.

51 954. To je číslo, které znázorňuje aktuální divácký rekord na tenisovém utkání, který stanovili v únoru 2020 právě Nadal s Rogerem Federerem v Kapském Městě v Jižní Africe. Tímto počtem návštěvníků byl překonán předchozí rekord z Mexika, kde v listopadu 2019 Federer s Alexanderem Zverevem nalákali do ochozů 42 517 fanoušků.

Exhibice na Santiago Bernabeu by měla za cíl přilákat na tribuny neskutečných 81 tisíc diváků. Současný rekord by tím byl překonán o takřka 30 tisíc návštěvníků.

Podle informací webu Defensa Central se prezident Realu Madrid, Florentin Perez, již dohodl s Nadalem na tom, že exhibici v létě 2022, kdy bude dokončena rekonstrukce místního svatostánku, odehraje. Sám Nadal je, dle svých předchozích vyjádření, fanouškem Realu a jeho rodina je kvůli fanouškovství "rozdělena".

„Celá rodina jsme byli vždy fanoušci Realu, ale když strýček (Miguel Ángel Nadal, pozn. redakce) hrál za Barcelonu, tak ho pochopitelně povzbuzovali a fandili mu. Když se vrátil na Mallorku, tak jsme zůstali rozděleni. Někteří pořád fandí Barceloně, jiní Realu Madrid,“ řekl před rokem v rozhovoru pro Corriere della Sera.

Ostatně, samotný Rafael mohl být fotbalistou, ale v dětství se nakonec nenechal k tomuto sportu přemluvit a vybral si raději tenis. Toto rozhodnutí z něj udělalo jednoho z nejlepších sportovců planety.

Prezident Realu se nyní chce zaměřit na získání soupeře pro Nadala. Ze všeho nejvíc si přeje Rogera Federera, držitele současného i minulého rekordu. V případě, že neuspěje, tak se podle webu Defensa Central pokusí zlanařit světovou jedničku Novaka Djokoviče.