Sbírá jednu porážku za druhou. Je mi to jedno. Proč se dřít jako blázen? šokoval Paire

- Filip Lefenda

Jedno vítězství z osmi letošních zápasů. Člověk by řekl, že taková bilance musí 33. tenistu žebříčku pořádně hlodat. Ne však tehdy, pokud je jím Benoit Paire. Po rychlém vypadnutí z turnaje v Acapulku naznačil, že ani postoupit nechtěl. „Je to tak pro mě lepší. Proč se dřít jako blázen?“ překvapil jednatřicetiletý Francouz.

„Prohrál jsem v prvním kole. A to je pro mě lepší,“ komentoval poté, co v mexickém Acapulku naposledy podlehl za 68 minut 3:6 a 1:6 Řeku Tsitsipasovi. „Rychle se dostanu z bubliny a můžu si užít pár dnů před začátkem Miami,“ šokoval Paire v rozhovoru pro deník L´Équipe.

Jednatřicetiletý tenista se v průběhu sezóny potýká s nedostatkem motivace. Jeho jediné letošní vítězství se zrodilo na antuce v Córdobě, kde porazil 6:2 a 6:4 rovněž trápícího se Chilana Nicolase Jarryho. Na zbylých čtyřech akcích nezvládl Paire hned svá úvodní vystoupení. Francii pak body nepomohl ani na únorovém ATP Cupu.

„Přijedu, vyinkasuji nějaké peníze a jedu na další turnaj. Dělám svou práci. Proč se dřít jako blázen? Kvůli pár dolarům navíc?“ táže se 33. tenista světového pořadí, jehož žebříčkové postavení ale v posledních měsících absolutně nekoresponduje s předváděnou hrou.

„Za titul z turnaje ATP 250 bych vyinkasoval 30 tisíc dolarů. Takto mám hned 10 tisíc jen za to, že se zúčastním a prohraji v prvním kole,“ podotkl Paire.

Nelíbí se mu ani hraní před prázdnými tribunami a s tím související protipandemická opatřená. „Okruh ATP se stal smutným, nudným a směšným,“ napsal 11. března na Instagram. „Někteří podotknou, že si neuvědomuji, jaké mám štěstí. Fakt mě ale nebaví hrát tenis na uzavřených stadionech bez atmosféry,“ podotkl vítěz tří antukových podniků.

Je otázkou, zda najde chuť k tenisu alespoň v Miami. Prestižní tisícovka je dotována téměř 3,5 miliony dolarů a šanci na vysoký podíl z tohoto balíku zvyšuje fakt, že se na akci nepředstaví hned 31 hráčů z elitní stovky žebříčku. Mimo jiné nebude poprvé po šestnácti letech přítomen na turnaji kategorie Masters žádný ze zástupců „Velké trojky“ – tedy Novak Djokovič, Rafael Nadal ani Roger Federer.

Kdo chybět nebude, je Benoit Paire. „Hodně jsem přemýšlel a mým cílem bude si zápasy především užít. A jestli vyhraji, nebo prohraji? To už je mi opravdu jedno,“ dodal muž, jenž má v úvodním kole volný los.