Murray se omluvil z Miami. Původ zranění je pro něj záhadou

- Marek Bartošík

Andy Murray (119.) se nakonec na Masters v Miami nepředstaví, z turnaje v úterý odstoupil kvůli zranění levého třísla. „Nemám ponětí, jak se to stalo. Od pátku jsem netrénoval. Můj stav se každý den zlepšoval, ale nestačí to,“ řekl deníku Miami Herald třiatřicetiletý Murray, který měl na Floridě startovat díky divoké kartě. V pavouku ho nahradí šťastný poražený z kvalifikace.

Britský tenista Andy Murray přicestoval do Miami minulou středu, přičemž ve čtvrtek a v pátek normálně trénoval. Tehdy nic nenapovídalo tomu, že by měl vítěz turnaje z let 2009 a 2013 chybět mezi účastníky.

„Během tréninku jsem neměl žádné problémy. Cítil jsem se dobře. Pak jsem se ale vzbudil asi ve tři v noci a cítil jsem bolest v třísle. Když jsem vstal z postele, měl jsem problém s chůzí. Jsem moc zklamaný,“ sdělil pro Miami Herald třiatřicetiletý Brit.

Murrayho letošní tenisový kalendář tak nadále čítá pouhé tři turnaje. Do sezóny vstoupil finálovou účastí na únorovém challengeru v Bielle, který mu po prodělaném covidu-19 sloužil jako náhrada za grandslamové Australian Open. Následně se objevil na halových podnicích ATP v Montpellieru (1. kolo) a Rotterdamu (2. kolo).

Z nedávné dubajské „pětistovky“ se odhlásil kvůli narození jeho čtvrtého potomka. Zatímco tuto absenci jednoznačně převážila radost z nového člena rodiny, zranění z Miami je pro Murrayho pouze další smutnou epizodou.