Veselý v Miami vyfasoval slušný los. K hlavním favoritům patří silní Rusové

- Marek Bartošík

Jediným českým tenistou, který se zúčastní Masters v Miami (od 24. března), bude Jiří Veselý. Aktuálně 71. hráč žebříčku vyzve v prvním kole srbského reprezentanta Lasla Djereho (57.), s nímž se na okruhu ATP střetne potřetí. Jestliže by sedmadvacetiletý Veselý úvodního soupeře porazil, čekal by ho ve druhé rundě 32. nasazený Alexander Bublik (44.).

Kolem třiceti tenistů včetně Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala, Rogera Federera a Dominica Thiema se odhlásilo z úvodního Masters sezóny v Miami (24. března – 4. dubna), Jiří Veselý ale v pavouku nechybí.

Český šampion ze dvou turnajů ATP ve dvouhře zahájí své tažení na Floridě proti Laslovi Djeremu, se kterým má vyrovnanou bilanci 1:1 na zápasy. Zatímco loni se na Sardinii radoval Djere (dvakrát 6:4), před šesti lety na prostějovském challengeru uspěl Veselý (6:4, 6:2).

Na vítěze zmíněného utkání čeká ve druhém kole Alexander Bublik, jenž si letos zahrál už dvakrát finále akce ATP (Antalya, Singapur). Potenciálním soupeřem Veselého pro třetí kolo je osmý nasazený David Goffin, aktuální světová třináctka.

Sedmadvacetiletý Čech se dosud na floridském Masters představil pětkrát, jeho nejlepším výsledkem je třetí kolo ze sezóny 2017.

K největším favoritům „tisícovky“ v Miami se letos řadí Stefanos Tsitsipas (5.), Alexander Zverev (7.) a s nimi ruské trio Daniil Medveděv (2.), Andrej Rubljov (8.) a Aslan Karacev (27.).

Kompletní los mužské dvouhry Miami Open 2021 naleznete zde.