Šarapovová, i přes suspendaci, nevynechá prosincovou IPTL

- Jan Vojkůvka

Ač nadále probíhá její suspendace, Maria Šarapovová se může na konci letošního roku příjemně rozehrát na exhibiční International Premier Tennis League, na níž se představí i ve třetím ročníku.

Již je to oficiální! Maria Šarapovová bude hrát prosincovou IPTL, exhibiční týmovou soutěž, která vznikla v roce 2014 a Šarapovová prozatím absolvovala oba ročníky. Nevynechá ani ten třetí a to přesto, že nadále je v platnosti její suspendace za užití meldonia.

Její trest vyprší až na přelomu dubna a května následujícího roku, kdy se bude moci vrátit na okruh WTA. Začínat však bude od nuly, na žebříčku nebude vůbec figurovat, jelikož poslední uhrané body ztratí během lednového Australian Open. Dá se očekávat, že Šarapovová bude získávat na mnoha turnajích divoké karty a nebude muset v cestě za pozicemi na žebříčku absolvovat malé turnaje ITF.

Ruska se musí potýkat s výrazným zápasovým mankem, a tak je pro ni příležitost zahrát si na IPTL výhodou před návratem na kurty. Sice jde o exhibiční událost, zápasy jsou navíc hrané jen na jeden set, ale vše se může zdát lepší než pouhý trénink. Koneckonců Šarapovová již absolvovala exhibici v Las Vegas a čeká ji ještě před IPTL také exhibiční střetnutí s Garbine Muguruzaovou.