Los Miami: V hlavní soutěži minimálně 7 Češek, Plíšková může rychle narazit na neoblíbenou soupeřku

- Filip Lefenda

V Miami byl rozlosován prestižní turnaj kategorie WTA 1000, v jehož hlavní soutěži se představí minimálně sedm českých tenistek. Další dvě – Tereza Martincová a Linda Fruhvirtová – budou o postup do pavouka dvouhry usilovat ve dvoukolové kvalifikaci, která startuje už dnes.

Tři žebříčkově nejlepší Češky budou mít v úvodním kole volno. Jde o Karolínu Plíškovou (ve druhém kole vítězka zápasu Saj-saj Čeng/ Ferrová), Petru Kvitovou (Cornetová/Kuzněcovová) a Markétu Vondroušovou (Čchiang Wang/kvalifikantka).

Los nepřál především předloňské turnajové finalistce Plíškové, která může hned ve druhém utkání narazit na domácí Američanku Pegulaovou, s níž na posledních akcích v Dauhá a Dubaji dvakrát jasně prohrála.

Už v prvním kole začne finalistka poslední tisícovky v Dubaji Barbora Krejčíková, jež na úvod vyzve Rusku Annu Blinkovovou. Favoritkou bude i Marie Bouzková. Finalistka únorového podniku Phillip Island Trophy začne v Miami proti Arantxe Rusové z Nizozemska.

Kateřina Siniaková si minulý týden v Petrohradu připsala premiérové letošní vítězství v hlavní soutěži dvouhry. Další bude moci přidat na americkém betonu proti Aně Konjuhové. Chorvatka je bývalou světovou dvacítkou, momentálně jí však patří až 338. pozice žebříčku WTA.

Podobnou pozici bude mít i Kristýna Plíšková. Rovněž ona vyzve protivnici ze čtvrté stovky světového pořadí, a sice Katie Boulterovou z Velké Británie.

Hlavní soutěž žen odstartuje v Miami v úterý. Muži začnou o den později. Noví šampioni budou známi v první dubnový víkend.

1. kolo dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6.) – volný los
PETRA KVITOVÁ (10.) – volný los
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (20.) – volný los
BARBORA KREJČÍKOVÁ (39.) – Anna Blinkovová (RUS, 73.)
MARIE BOUZKOVÁ (47.) – Arantxa Rusová (NED, 84.)
KATEŘINA SINIAKOVÁ (70.) – Ana Konjuhová (CRO, 338.)
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (78.) – Katie Boulterová (GBR, 319.)

Kompletní los ženské dvouhry naleznete zde.