Kilnarová slaví po třech letech turnajový titul. Otočila finále v Monastiru

- Jan Vojkůvka

České tenistce Monice Kilnarové se povedlo poprvé od června 2018 vybojovat na okruhu ITF turnajový titul. Ve finále se povedlo páté nasazené porazit turnajovou sedmičku Anastasii Nefedovovou po setech 2:6, 6:2, 6:4.

Kilnarová, které během kariéry patřila už pozice ve třetí světové stovce, se v posledních letech marně snažila navázat na úspěchy z roku 2018. Tehdy se povedlo české tenistce vyhrát turnaje ve Starých Splavech a Irakliu, čímž zopakovala zisk dvou trofejí z roku 2017.

Jednadvacetiletá hráčka musela počkat na další úspěch na profesionálním okruhu téměř tři roky, do tuniského Monastiru. V předchozích dvou týdnech se jí sice nepovedlo výrazněji prosadit, ale tento týden už svou přemožitelku nenalezla.

Po semifinálovém obratu v souboji s Ruskou Timofejevovou se Kilnarové povedlo obrat předvést i ve finále proti Nefedovové ze Spojených států. Po prohrané první sadě totiž byla na kurtu lepší tenistkou a další dva sety se staly její kořistí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tenisový svět (@tenisovysvetcz)

Ve druhém setu se rychle dostala do vedení 3:0 a druhý brejk přidala v osmé hře. Rozhodující sadu rovněž začala lépe a dostala se do vedení 4:1. Pak sice povolila Nefedovové srovnat na 4:4 a koncovku zápasu zdramatizovat, ale v klíčovém devátém gemu, v němž se dostala na servisu do problémů, dokázala přes shodu vybojovat gem na svou stranu a ve hře následující na returnu zápas zakončila.

Česká tenistka, jak již bylo zmíněno, vybojovala celkově svůj pátý titul na okruhu ITF.