Premiérový titul mezi profesionály. Šestnáctiletá Nosková čelila mečbolům, finále s krajankou otočila

- Jan Vojkůvka

Talentovaná Linda Nosková se ve svém druhém profesionálním finálovém utkání dočkala zisku premiérového titulu. Šestnáctiletá Češka na turnaji ITF v Bratislavě porazila svou o deset let starší krajanku Terezu Smitkovou po setech 4:6, 7:6(4), 7:5. V průběhu druhé i třetí sady přitom musela skóre otáčet.

Nosková v bitvě, která trvala přes dvě a půl hodiny, čelila dokonce dvěma mečbolům. Oproti turnaji v Šarm aš-Šajchu však tentokrát dokázala svou šanci využít, hrozby porážky odvrátila a po obratu oslavila zisk premiérového titulu.

Mladá Češka do zápasu nevstoupila ideálně a v prvním setu po ztrátě podání v páté hře nedokázala najít na hru své soupeřky odpověď. Ve druhé sadě si obě hráčky dlouho držely servis, než se Smitkové povedlo v deváté hře prorazit podání Noskové a přiblížit se vítězství.

Nosková ovšem za stavu 4:5 dokázala na returnu zabrat, získat ztracené podání zpět a postupně si vynutit i tiebreak, v němž byla lepší hráčkou. V rozhodujícím setu se ovšem dostala do ještě větších problémů.

Smitková se prokousala dokonce do vedení 5:2, ale znovu se jí nepovedlo dopodávat. Naopak, Nosková se v dramatické koncovce zápasu prosadila pěti hrami v řadě, otočila třetí set a dokráčela až k vítězství.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tenisový svět (@tenisovysvetcz)

Vítězka tří titulů na juniorském okruhu ITF se tak dočkala svého premiérového prvenství mezi profesionálkami. Stačilo jí k tomu teprve druhé finále mezi dospělými. Nadále tak bude pokračovat její výrazný progres ve světovém žebříčku, v němž aktuálně figuruje na 880. místě. Posunout by se měla o více než sto příček.

Exkluzivní rozhovor s Lindou Noskovou po únorovém finále v Šarm aš-Šajchu


Galerie