Další ohromný úspěch! Rus Karacev slaví premiérový titul na okruhu ATP, vyhrál pětistovku v Dubaji

- Jan Vojkůvka

Životní forma Aslana Karaceva má první třešničku na dortu. Sedmadvacetiletý Rus dokázal na turnaji ATP 500 v Dubaji zvítězit ve finále nad Lloydem Harrisem 6:3, 6:2 a vybojoval svůj první titul na okruhu ATP.

Karacev se v Dubaji dostal do prvního finále v kariéře. Možnou nervozitu z životního úspěchu však na sobě nedal znát a duel na svou stranu strhnul za pouhých 77 minut.

Ruský hráč ve finále čelil jen dvěma brejkbolům a oba dokázal odvrátit. Na returnu byl sám mnohem produktivnější. První brejk vybojoval už ve druhé hře utkání a dotáhl úvodní sadu do vítězného konce. V sadě druhé brejkl Harrise hned dvakrát, a to v prvním a sedmém gemu.

Triumf v Dubaji je pro něj v této sezoně už třetím milníkem kariéry. Nejen, že v tomto ročníku poprvé prošel kvalifikací do hlavní soutěže grandslamového turnaje a svou premiéru přetavil až v postup do semifinále, ale také se poprvé v kariéře prokousal do první stovky světa.

Jeho letošní forma přitom vychází z úspěchů na českých turnajích v minulé sezoně. Po srpnovém restartu se vydal na tři challengery v Praze a Ostravě, ze kterých vytěžil dva tituly a jedno finále. Následně se dostal dvakrát do osmifinále na turnajích ATP, ale životní formu si schoval až do prvních měsíců roku 2021.

Vítězství v Dubaji posune Karaceva na 27. místo světa! Sezonu přitom zahájil na 113. místě světa.