Zemětřesení v Acapulcu. Tenisté prožili otřesy přímo při semifinále

- Jan Vojkůvka

Turnaj ATP v Acapulcu zažil během semifinálového programu nečekanou situaci. Ve druhém setu zápasu mezi Alexanderem Zverevem a Dominicem Köpferem mexickou metropolí otřáslo slabší zemětřesení, které mělo sílu 5,7 stupně Richterovy škály.

Takové zemětřesení není natolik silné, aby reálně ohrozilo lidi na životech, přesto má svou sílu a dokáže způsobit velké škody zejména špatně postaveným budovám. To ovšem není, naštěstí, situace mexického Acapulca, které otřesy půdy bez úhony přestálo.

Stejně jako samotní tenisté, které zastihlo zemětřesení během jedné z výměn. Že zemětřesení proběhlo v zápalu boje ani nezaznamenali, je však patrné z televizních záběrů, když otřásalo konstrukcí stadionu, což zaznamenala například kamera snímající kurt, která se během zmíněné výměny rozklepala.

Duel byl v tu chvíli zhruba na 30 sekund přerušen. K dalším otřesům nedošlo, a tak mohlo semifinále pokračovat. Zverev nakonec vybojoval postup do finále po výsledku 6:4, 7:6.

„Světla se začala klepat a publikum to cítilo asi mnohem více než my. Zrovna jsme běhali po kurtu a během zemětřesení hráli výměnu. Moc jsme to necítili, ale pochopitelně vím, že se to stalo,“ uvedl Zverev po utkání.

Ve finále se Zverev utká s Řekem Stefanosem Tsitsipasem.