Tenisté vyhlížejí Masters v Monte Carlu. Mezi přihlášenými je 47 členů Top 50

- Marek Bartošík

Na nejlepší tenisty teprve čeká první letošní turnaj kategorie ATP Masters 1000, a to ten v Miami (24. března až 4. dubna), nicméně nejeden hvězdný hráč už pomalu pokukuje po ostrém startu antukové části sezóny. Na Masters v Monte Carlu by se mělo v termínu 11. až 18. dubna představit 47 z 50 nejlepších hráčů žebříčku ATP, včetně Novaka Djokoviče (1.), Daniila Medveděva (2.) a Rafaela Nadala (3.). Nepřihlásili se pouze Roger Federer (6.), Denis Shapovalov (12.) a Milos Raonic (19.).

Tenisová sezóna 2021 je vinou koronavirové situace do značné míry výjimečná. Zatímco standardně je úvodním Masters roku prestižní Indian Wells a ihned po něm následuje Miami, letošní jaro přinese „pouze“ podnik v Miami (Indian Wells je odloženo na neurčito).

Vzhledem k nelehkým podmínkám není divu, že se mnohým tenisovým hvězdám do Spojených států kvůli jednomu turnaji jednoduše nechtělo, další jedinci upřednostnili léčení různých bolístek a zranění. Na Floridě tak budou chybět mimo jiné Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Gaël Monfils a Stan Wawrinka.

O poznání lepší výchozí pozici má antukové Masters v Monte Carlu (od 11. dubna), kde by mělo být absencí podstatně méně. V první verzi startovní listiny figuruje 47 členů Top 50 žebříčku, scházejí jen Roger Federer, Denis Shapovalov a Milos Raonic. Jestliže by se ale třeba Federer nakonec rozhodl hrát, jistě by obdržel divokou kartu.

V seznamu přihlášených naopak najdeme jedenáctinásobného šampiona turnaje Rafaela Nadala, dvojnásobného vítěze Novaka Djokoviče, světovou dvojku Daniila Medveděva, obhájce titulu Fabia Fogniniho, vynikající antukáře Dominica Thiema a Diega Schwartzmana a také ve formě hrajícího Andreje Rubljova.

Kompletní seznam hráčů, kteří by se nyní dostali do hlavní soutěže, naleznete zde.