VIDEO: Aplaus pro Koláře! Český tenista předvedl dokonalý tweenerový lob

- Marek Bartošík

Zdeněk Kolář neprožívá právě ideální vstup do sezóny. Čtyřiadvacetiletý český tenista prohrál v osmifinále challengeru v italské Bielle se sedmým nasazeným Gregoirem Barrerem 2:6, 4:6 a pohoršil si letošní singlovou bilanci na tři vítězství a osm porážek. Kolář však i v náročném období bojuje o každý míček na maximum. Svůj přístup potvrdil také v Bielle, kde vykouzlil nádherný tweenerový lob z obtížné pozice.

Aktuálně čtvrtý nejlepší český tenista Zdeněk Kolář (239. v žebříčku ATP) má velmi šikovnou ruku. Své tenisové umění ostatně ukazuje jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře, kde i díky kvalitní hře na síti posbíral v kariéře deset challengerových trofejí.

Rodák z Bystřice nad Pernštejnem má v repertoáru také tweener čili úder hraný mezi nohama, jímž si pomohl už třeba na loňském challengeru na pražských Spojích.

Tentokrát se čtyřiadvacetiletý Kolář blýskl dokonce tweenerovým lobem, který je k vidění jen zřídka. Za dokonale provedený úder, jímž si připsal vítězný fiftýn, se dočkal i aplausu od svého francouzského soupeře Barrereho.