Dvě divoké karty pro Borga! Syn legendy se objeví na turnaji ATP i na challengeru

- Marek Bartošík

Sedmnáctiletý Švéd Leo Borg, jenž je synem legendárního Björna Borga, se na přelomu března a dubna představí na dvou turnajích ve španělské Marbelle. Dvanáctý tenista juniorského žebříčku ITF obdržel divokou kartu do hlavní soutěže tamního challengeru a také do kvalifikace podniku ATP 250 Andalucia Open. Švédský talent na nich zabojuje o svou premiérovou výhru mezi profesionály.

Až se ve dnech 29. března až 11. dubna uskuteční challenger a posléze turnaj ATP v Marbelle, bude v pavouku i tenista s velmi dobře známým příjmením. Leo Borg se v jižním Španělsku pokusí udělat další drobné krůčky, aby se přiblížil úspěchům svého otce Björna, jedenáctinásobného grandslamového šampiona.

„Děkuji, že můžu hrát. Hrozně moc se těším, brzy se uvidíme!“ vzkázal v krátkém videu na Twitteru Leo Borg, držitel dvou divokých karet.

Mladý švédský tenista zatím nabírá sebevědomí a zkušenosti hlavně na juniorském okruhu ITF, přičemž nyní je aktuální světovou dvanáctkou mezi chlapci. Výrazněji na sebe upozornil koncem letošního února, kdy jako kvalifikant ovládl prestižní turnaj úrovně 1 v Porto Alegre. Dařilo se mu i minulý týden na akci úrovně 2 v Santu Domingu, kde prohrál až ve finále.

Nyní by se Leo Borg rád prosadil také v konkurenci profesionálů, kde zatím marně čeká na svůj první vítězný zápas. Hned ve svém úvodním utkání totiž prohrál jak na loňských challengerech v Bergamu a Pau, tak na trojici podniků ITF v Šarm aš-Šajchu. Jedním z přemožitelů nositele slavného jména se stal i Čech Marek Gengel, který loni v říjnu zvítězil nad Borgem dvakrát 6:1.