Semifinalistka Australian Open stále není fit, Muchová nebude hrát ani v Miami

- Filip Lefenda

Karolína Muchová se příští týden v americkém Miami nepředstaví. Semifinalistka únorového Australian Open stále léčí natržený břišní sval a po prestižním podniku v Dubaji vynechá i další ženskou tisícovku. Na kurty by se tak čtyřiadvacetiletá Češka měla vrátit až během antukové části sezóny.

Muchovou trápily zdravotní problémy už před životním grandslamem. Odstoupit kvůli nim musela jak z lednového turnaje v Abú Zabí, tak z únorového podniku Gippsland Trophy, který byl generálkou právě před Australian Open.

Na úvodním grandslamu sezóny však dokráčela olomoucká rodačka senzačně až do semifinále, čímž na turnajích „velké čtyřky“ vylepšila své dosavadní maximum. Úspěch si ale vybral svou daň – zvětšená trhlina v břišním svalu má za následek, že se Muchová už měsíc na soutěžních kurtech neukázala.

A její pauza bude ještě minimálně o další měsíc delší. Po prestižním podniku v Dubaji vynechá 22. hráčka žebříčku WTA i další ženskou tisícovku, která je od 23. března do 3. dubna na programu v americkém Miami.

Na kurty se tak česká čtyřka vrátí až během antukové části sezóny, a to nejdříve v polovině dubna. Na úvodních akcích v Charlestonu a Bogotě totiž mezi přihlášenými účastnicemi nefiguruje.