Nadal se odhlásil z dalšího turnaje. Chce se vrátit až na antuce

- Marek Bartošík

Rafael Nadal (3.) se ani v roce 2021 nedočká premiérové trofeje z Masters v Miami. Legendární Španěl se z letošního ročníku floridského Masters (od 24. března) omluvil s odůvodněním, že se potřebuje co nejlépe připravit na nadcházející antukovou část sezóny. Pětinásobný finalista turnaje se od začátku roku potýká s bolestmi zad, kvůli nimž se odhlásil i z nedávného podniku v Rotterdamu. Na listině absencí pro Miami Open dnes přibyli také Dominic Thiem (4.), Richard Gasquet (49.), Nick Kyrgios (50.), Pablo Andújar (57.) a Pablo Cuevas (72.).

„S lítostí oznamuji, že nebudu hrát v Miami, ve městě, které miluji. Potřebuji se naplno uzdravit a připravit pro antukovou část sezóny v Evropě,“ napsal na svůj twitterový účet Nadal.

„Posílám speciální pozdrav mým fanouškům ve Spojených státech, hlavně skvělé španělsky mluvící komunitě na Floridě, která mě vždy skvěle podporovala,“ vzkázal čtyřiatřicetiletý tenista, jenž se naposledy představil na kurtech ve čtvrtfinále Australian Open.

Třetí hráč žebříčku ATP se dosud zúčastnil Miami Open třináctkrát. Přestože se v letech 2005, 2008, 2011, 2014 a 2017 dostal až do souboje o titul, ani v jednom případě poslední krok neudělal.

Kromě Nadala, Thiema a spol. se z prestižního floridského turnaje, který se letos uskuteční ve dnech 24. března až 4. dubna, už dříve omluvili také obhájce trofeje Roger Federer (6.), Stan Wawrinka (21.), Guido Pella (48.) a Gilles Simon (67.).

Vzhledem ke specifické situaci kolem covidu-19 je reálné, že startovní listina dozná v následujících dnech ještě nejednu změnu.