Zabiju tě, vyhrožoval rozhodčímu. Bosenský tenista byl diskvalifikován z turnaje ATP

- Jan Vojkůvka

Pořádná šílenost se odehrála během kvalifikace na turnaji ATP v Acapulcu. Kvůli spornému míčku v koncovce první sady se Damir Džumhur rozčílil natolik, že za nesportovní chování vyfasoval dvě varování a následně byl diskvalifikován za výhružky a zastrašování, když rozhodčímu hrozil smrtí.

Kvalifikační zápas mezi Džumhurem a Boticem Van de Zandschulpem se zapíše do historie turnajů ATP hodně negativním způsobem. O poprask se postaral bosenský tenista, který psychicky neustál sporné rozhodnutí rozhodčích během shody za stavu 5:5 v prvním setu.

Džumhur přerušil výměnu, jelikož měl pocit, že soupeř zahrál míček až za základní lajnu. Rozhodčí však aut neviděl a výměnu přisoudil Van de Zandschulpovi. Džumhur tedy nevěřícně zahodil raketu a šel si s rozhodčím popovídat. V rozčilování a pokřikování pokračoval i po konci gemu, který na servisu prohrál. Dostal tedy varování.

Svůj vztek ovšem dával najevo nadále, byť zahrál v první výměně dvanácté hry vítězný return. Dostal tedy trestný fiftýn, což ho rozzuřilo ještě více, znovu zahodil raketu, šel si balit věci a odmítal pokračovat v zápase. Během pokřikování k umpirovému sudímu pronesl, že jej zabije.

Za vyhrožování byl bosenský hráč po právu diskvalifikován. Ani to však tohoto bouřliváka nezastavilo a bez ohledu na to, jaký trest mu za jeho chování může hrozit, se rozhodl fyzicky rozhodčího zastrašovat.

Byť k fyzické inzultaci nedošlo, tato eskapáda může přijít Džumhura poměrně draho. Kromě vysoké pokuty mu hrozí rovněž suspendace, jelikož se nejedná ani zdaleka o první průšvih tohoto hráče, který se k hádkám s rozhodčími čas od času uchyluje. Tentokrát to ovšem přehnal.